British High Commission, Nigeria

We were asked to help to create a unique building that embodied the British Government and its values, a task in itself! but when you through difficult graded site terrain, and strict security constraints into the mix then thats a challenge!. As design consultants to multi-national company ‘RTKL’, we were requested to work independently to produce a concept feasibility study.

The big idea was to create a central glazed axis line taken from the union jack itself, the grass roof terraced building created a ‘friendly bunker’ environmentally sustainable approach for the embassy.

The project won a shortlisted competition in 2007, RTKL are currently progressing with the design development, and it is due for completion in 2012.

FACTS AND FIGURES
Project:

The British High Commission

Client:
HM Government [As design consultants to RTKL London]
Budget
Undisclosed
Status:
Completed
SCOPE OF WORK
Display Scope of Work as a list
AWARDS
Awards
AS SEEN ON